Caută
  • Ana

Orasul - un proiect al fericirii

In ultima perioada am vorbit mult despre oras, despre oamenii orasului, despre proiectele orasului, despre companii din oras, despre intamplari din oras.


M-am gandit mult la oras. M-am gandit foarte mult la Timisoara. La nevoile orasului, dar mai ales la nevoile oamenilor.


Vorbim tot mai despre despre infrastructura, parca totul se invarte in jurul acestui subiect.

Nu stiu cat e de bine, nu-mi dau seama cat de multe alte subiecte pierdem din vedere discutand despre infrastructura, dar desi cred ca este un subiect important, parca simt ca sunt si altele care trebuie puse pe agenda locala.


Dupa un an si jumatate de cand coordonez Verde pentru Biciclete, dupa un an in care am stat in Comisia de Circulatie a Primariei Municipiului Timisoara, dupa 6 ani de cand am decis ca acesta este orasul in care vreau sa-l cresc pe Ari - cred ca pot trage o prima concluzie legata de infrastructura si de modul in care suntem afectati de deciziile luate viziavi de acest subiect.

Asadar...

Da, infrastructura unui oras trebuie sa fie o prioritate, dar NU avem voie sa traim cu senzatia ca infrastructura se construieste pentru masini, biciclete, trotienete, carucioare etc - infrastructura unui oras TREBUIE sa se construiasca in primul rand pentru OAMENII ORASULUI. Iar oamenii orasului sunt atat de diferiti incat e imposibil sa reusim sa armonizam locul in care traim fara sa lucram in echipa!


Cred ca este nevoie sa iesim in fata si sa ne spunem nevoile, cred ca trebuie sa ne mutam de pe facebook pe strazi, prin parcuri, prin piete - sa vedem si sa simtim ce ne doare si sa cerem schimbarea, sau si mai bine.. sa fim parte din schimbare. Vreau sa cred ca incepe sa se arate luminita de la capatul tunelului, vreau sa cred ca suntem pe drumul cel bun! Cu minuni in gand,

Ana
69 afișare0 comentariu