Caută
  • Ana

Nu ai fost aseară la teatru

....pentru ca desi am vazut oameni faini si dragi in sala, parca au fost mult prea putini pentru un eveniment atat de fain! Dar s-o iau de la inceput...

De cateva saptamani incerc sa ma scot din priza si sa ma opresc din lucru. Am incercat asta in toate modurile cu putinta.

Cu exceptia momentelor petrecute cu Ari, in rest am ajuns sa lucrez si in somn.

Si partea cea mai faina e ca nu ma pot plange, imi place la nebunie procesul prin care trec si sunt extrem de recunoscatoare ca am primit sansa sa traiesc acest capitol din viata mea. Dar, adevarul e ca uneori chiar simt nevoia sa ma deconectez total pentru cateva ore si sa uit de tot si toate. Am reusit in weekend cand am fost la concertul celor de la Fara Zahar, pentru ca am ras mult; dar n-am reusit luni, cand am mers Stage Dogs - unde desi ma uitam cu drag la Marcel Iures si la Florin Piersic Jr., in minte derluam raspunsuri la mailuri, planificam si delegam fara incetare.


Pentru ca m-am inscris la newsletterul www.tlgrm.ro in fiecare dimineata primesc trei recomandari de evenimente care au loc in ziua respectiva in Timisoara si... atat.

Ador mailul asta.

Ati zice ca e plasare de produs - dar acest mailul scurt ma tine conectata la pulsul orasului. Am ajuns sa ma pierd printre evenimentele de pe facebook si uit deseori "unde am zis ca merg diseara?!".

Ieri dimineata in mail citisem ca la Centrul Cultural Misc. urma sa se joace piesa celor de la Giuvlipen - Corp urban, stiam ca regia era semnata de Catinca Draganescu si pentru ca in facultate eram mereu prezenta la examenele ei curioasa de evolutia sa, mi-a zis ca trebuie sa ajung la neaparat la spectacolul asta - dar evident ca pana dupa-amiaza am uitat. Noroc ca un om fain si drag mie mi-a trimis un mesaj pe la ora 15.00 si mi-a amintit ce planuri imi facusem dimineata (raman datoare!).

Pe la 18.30 am decis ferm sa inchid laptopul - imi era dor de Misc. si speram ca de data asta o sa reusesc sa ma scot din priza.

Despre Misc. mi-am propus sa scriu un articol in viitorul apropiat, pentru ca Misc. ma doare si cred ca pe toti trebuie sa ne doara. Dar acum simt nevoia sa le multumesc celor de la Giuvlipen pentru Corp Urban.

Pentru mine, ca actrita, mereu cand ma duc la teatru sunt doua scenarii: ma duc la job sau ma duc sa-mi vad colegii de breasla. Ieri am experimentat o a treia ipostaza si le sunt profund recunoscatoare celor de la Giuvlipen - a fost pentru prima data cand m-am deconectat de tot si de toate si am savurat, neutru un act artistic. Fara sa-mi fuga gandul la nimic care sa tina de meseria mea, am fost pur si simplu un spectator fascinat. Despre Corp Uman nu are rost sa va povestesc prea multe, nu e de povestit, e doar de trait. Dar sper din suflet ca Giuvlipen se vor intoarce cu acest spectacol in Timisoara, pentru ca toti oamenii care erau ieri in sala de teatru de la Misc. au aplauda la final cu o sete nebuna si sincera - semn ca Timisoara are mare nevoie de mai mult teatru independent de calitate. #numazic


Pentru cei care nu stiti....


Misc. este in spatiu independent dedicat artelor performative si artelor vizuale. Da, aici in gradina noastra, in Timisoara, exista (inca) asa ceva.


Giuvlipen inseamna o companie de teatru rom care indrazneste sa abordeze subiecte care se afla in zona aia de unde noi, deseori, alegem sa fugim.Cu minuni in gand, Ana


108 afișare0 comentariu