Caută
  • Ana

Iar o dau in bara

S-a dus iulie si nu am scris aici, dar nu vreau sa treaca si august la fel.

Undeva prin luna mai mi-am propus sa public macar un articol pe luna, mi-a iesit... pana la un punct.

Dar luna iulie a fost atat de plina incat n-am putut duce provocarea mai departe.

Dar e ok, cam asa incep toate provocarile faine din viata mea, cu perioade de acomodare.


Cand am alergat maratonul, dupa primii 200m m-am oprit si mi-am zis ca stau putin pe o piatra si dupa ce trec toti concurentii ma intorc la start, ca nu sunt in stare sa alerg 42km. Dupa care m-am ridicat si m-am oprit abia cateva ore mai tarziu...la finish.


Inainte sa stau un an fara zahar am tot incercat sa ma conving ca pot s-o fac. Reuseam, 1-2 saptamani, apoi calcam stramb si o luam de la capat.

Pana intr-o zi cand mi-am zis de data asta-mi iese! - si fix asa a fost!

Asadar, nu ma sperie faptul ca n-am putut sa ma tin de data asta de provocarea de a scrie lunar aici, e parte din proces. E tare placut gandul ca nu imi (mai) e frica de esec. Mi-am dat seama ca dintre toate asta-i frica cea mai teribila si ca trebuie sa ne vindecam de ea.

Frica de esec, intr-o varianta ideala, te motiveaza sa faci lucrurile minunat. Sa-ti calculezi riscurile, sa alegi inteligent, sa te pregatesti temeinic. Dar adevarul este ca din pacate, de cele mai multe ori, ea ne reduce la tacere.

Frica de esec este probabil unul dintre cei mai mari dusmani ai succesului. Cand frica asta de esec dispare realizezi ca pasii in spate, stagnarea - nu sunt esecuri, ci sunt parte dintr-un proces fain, la finalul caruia ce castigi este mult mai valoros decat ceea ce pierzi. Si acum.. cateva clasice perfect valabile:

Fara zile proaste nu stim sa ne bucuram de zilele faine.

Fara pasi in spate nu stim ce placuti sunt pasii inainte.

Fara esec, succesul nu are gustul ala placut care te face sa mai vrei!

Asadar, voi plusa si imi voi promite ca de acum voi publica macar 2 articole pe luna. Maresc miza si-mi incerc puterile sa vedem unde ajung.


Cu minuni in gand,

Ana


15 afișare0 comentariu