Caută
  • Ana

Eu gatesc zilnic

Actualizată în: 30 Oct. 2018

Da.

Chiar gatesc zilnic, nu e doar titlu din ala "chatchy" si atat.


Adevarul e ca mie imi place foarte mult sa gatesc. Nu-mi iese mereu, sau ma rog nu-mi iesea mereu... pana cand am descoperit un secret despre care o sa va scriu imediat.

Nu stiu de ce, dar treaba asta cu femeia care sta in bucatarie, face ordine toata ziua si se asigura ca toata lumea are hainele curate a devenit un subiect despre care nu mai vorbim.

Acum femeia trebuie sa aiba cariera, sa uite cum arata un aragaz si daca se poate sa aiba mai multe drumuri la curatatorie decat la masina de spalat. Mno, nu zic ca e rau... dar mie imi place sa ma ocupa de casa, sa stau cu orele in bucatarie sau sa ma gandesc pe unde mai mut canapeaua. Din pacate nu am timp sa fac toate astea atat cat imi doresc si de asta am inceput sa caut variante care sa-mi rezolve "nevoile/placerile" astea.


De exemplu: ma trezesc deseori la ora 5 dimineata doar ca sa fac curatenie prin casa, imi rezerv vreo 20 de minute pe zi sa ma ocup de haine (spalat, intins, sortat, impachetat - toate astea's terapie pentru mine), cat despre gatit: “homefresh“ scrie pe mine.


Ce inseamna homefresh?

Pai cam toate prietenele mele au aflat deja despre ce e vorba, pentru ca nu mi-a tacut gura pana nu au incercat macar o data.



Cand a aparut HOMEFRESH in viata mea am simtit ca-l prind pe Dumnezeu de un picior.

Suna a reclama ieftina, dar zau ca asa a fost!! Trebuie sa lamuresc ceva, scriu postul asta doar pentru ca sunt indragostita de brand-ul asta si sper sa ajunga la cat mai multi oameni informatia, iar HF sa creasca tot mai fain in asa fel incat tot mai multi oameni sa fie... salvati.

Scriu acest post pentru ca, facand curat prin retetele primite de la ei, am descoperit ca astazi am sarbatorit 20 de retete fix.


Sa va explic cum pregatesc eu pranzul/cina noastra:


1. in weekend (daca sunt mega organizata) sau cu o seara inainte (pana la ora 00:00) ma uit pe meniul curent si imi aleg ce vreau sa mancam a doua zi.

(uneori le mai cer parerea si lui Ari sau Zmeului)

2. in ziua in care trebuie sa vina comanda primesc un mail prin care sunt anuntata ca pachetelul meu a ajuns la Prospero de unde ma duc sa-l iau.

(si de unde mai iau si o paine sau o placinta, daca tot sunt acolo... si daca tot nu mai am timp sa fac paine-n casa)

3. ajunga acasa si in maxim 35 de minute masa-i gata. (uneori ma mai ajuta si baietii - ori Zmeul imi citeste ce am de facut; ori Ari imi paseaza ingredientele in ordinea ceruta) *Daca nimeni nu sta cu mine prin bucatarie ascult un podcast sau ma uit la un episod din orice - e felul meu de ma relaxa, mai ales pentru ca stiu ca orice s-ar intampla urmeaza sa pun pe masa o mancare calda, sanatoasa si extrem de gustoasa.

4. in timp ce gatesc apuc sa spal si vasele

(putine, caci nu e nevoie de o tona de oale. Sosurile vin de multe ori facute, condimentele in pungutele lor, etc) 5. mancam, ne lingem pe degete si ne gandim care e urmatoarea reteta pe care vrem s-o incercam.


Asa cum va spuneam mai sus nu am ratat ocazia sa-mi conving prietenele sa incerce sistemul asta.

In primul rand mi se pare respectuos fata de viata asta haotica pe care o ducem.

1.Taie drumul la market - eu mai trec pe acolo doar o singura data pe saptamana cand fac refill in frigider la fructe, legume si restul lucrurilor necesare pentru micul dejun a lui Ari, pachetel, gustari; dar nu-mi mai bat capul zilnic cu: "ce sa gatesc, ce-mi trebuie?".

2.Taie oala cu mancare mancata pe jumatate - portiile sunt generoase, Ari si cu mine mancam de doua ori dintr-o reteta, daca e si Zmeul cu noi atunci ne saturam toti 3 cu brio la cina - dar nu se mai pune problema sa arunc mancarea pentru ca nu se mai atinge nimeni de ea dupa 2 zile. 3.Taie surpriza necunoscutului: "am pus destul condiment? a stat destul la marinat? oare cat timp il prajesc?" - oamenii de la homefresh iti scriu in reteta pas cu pas ce trebuie sa faci sa iasa totul super gustos.

4.Taie orele petrecute in bucatarie - toate retetele sunta gandite sa fie gata in 25-35 de minute

5.Taie monotonia - meniul este atat de generos incat eu nu cred ca o sa supravietuiesc daca se intampla ceva vreodata cu homefresh. Nu m-as putea intoarce la starea "oare ce naiba sa mai gatesc maine?!"

Mno, asa am decis sa sarbatoresc cele 20 de retete incercate de la HOMEFRESH - cu acest post in care vreau sa-mi arat recunostinta pentru fiecare om care lucreaza acolo. Stiu ca se investeste o munca titanica, zi de zi, in acest business si vreau sa-i felicit pe cei care stau in spatele cutiutelor pe care le primim zilnic.


Cu siguranta o sa mai scriu despre oamenii astia faini care ma bucura zi de zi.


Daca v-am facut curiosi nu ezitati sa-i incercati si sa-mi spuneti dupa aia ce experienta ati avut.

NU, acesta nu e genul "ala" de articol - sunt pur si simplu o mare fana si am simtit nevoia sa impartasesc cu voi secretul cinelor noastre.


sursa https://www.facebook.com/homefresh.ro/

0 afișare

©2020 anamunteanu.ro